U Vinkovcima je 28.10.2021. godine održan 12. kongres pilanara jugoistočne Europe pri čemu je sudjelovalo više od 120 sudionika, a glavni partner bio je švedsko-hrvatska grupacija Bjelin koja je nedavno postala vlasnik vinkovačkog drvoprerađivača Spačve, a tvrtku ima i u Otoku.

Kongres je kroz prethodnih 11 godina postao prepoznat kao središnje mjesto okupljanja predstavnika pilanske industrije i šumarstva, vodećih proizvođača pilanskih tehnologija, kao i relevantnih institucija, jedinica lokalne samouprave, sindikata i medija, a sve s ciljem kako bi razmotrili zajedničke izazove, izgradili održiva partnerstva i unaprijedili stanje u sektoru.

Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Alan Antonović je tijekom održavanja kongresa sudjelovao u panel raspravi na temu „Inovativnost u europskim i prekograničnim projektima“ vezano za mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstva iz EU fondova pri čemu je govorio o iskustvima prijave projekta „Razvoj inovativne tehničko-tehnološke linije za proizvodnju naprednih bioadhesiva na bazi utekućenog drva - LiqWOODTech“ te njegovoj provedbi.