Od 02. do 03.12.2021. godine u Rovinju (Republika Hrvatska) održani su Adriatic Wood Days koja je jedna od vodećih međunarodnih konferencija o na šumi baziranim industrijama i pratećim EU politikama koja svake godine okupi oko 200 sudionika iz cijele Europe, s glavnim ciljem pronalaska novih modela za daljnji razvoj sektora i naglašavanja ekološkog i društveno-gospodarskog potencijala prerade drva, posebice u ruralnim područjima. U Rovinju su vodeći stručnjaci iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom  dva dana analizirati stanje u navedenim sektorima i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika. Raspravljalo se o važnim sektorskim temama kao što su biomasa, drvo u gradnji, trgovina drvom, certificiranje, proizvodnja namještaja, zaštita šuma i slično. Sudionici su dobili uvid u tržišna kretanja i trendove u povezanim podsektorima, a susret je bio i odlična prilika za razmjenu mišljanja, korisnih ideja, ali i povezivanje.

Konferencija je naglasila ekološki i društveno gospodarski potencijal prerade drva koji u Europi postaje sve značajniji jer se drvo prerađuje u ruralnim krajevima, čime se čuvaju milijuni radnih mjesta. Iz tog razloga se šumarstvo i prerada drva sve više doživljavaju kao cjelovit, jedinstven i integrirani sektor velikih mogućnosti. Osim toga, cilj konferecije je i bio potaknuti veću suradnju na području primjene tehnoloških inovacija, ali promovirati međususjedsku i regionalnu suradnju. Cjelokupni karakter skupa i sudionika je bio izrazito međunarodni te su tijekom održavanja konferencije osim sudionika iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe, stizali i mnogobrojni predstavnici europskih institucija i asocijacija iz Bruxellesa, vodeće sektorske tvrtke iz EU, kao i predstavnici sektora iz SAD-a, Rusije, Indije, Kine i drugih za sektor važnih zemalja.

Na konferenciji Adriatic Wood Days sudjelovao je i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije koji je partner na projektu „Razvoj inovativne tehničko-tehnološke linije za proizvodnju naprednih bioadhesiva na bazi utekućenog drva - LiqWOODTech“. Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Alan Antonović u svom je izlaganju predstavio projekt pri čemu je prezentirao osnovne informacije o samom projektu kao i njegovim aktivnostima.